Zwartrijdende doelman van FC Groningen krijgt werkstraf

Sergio Padt van FC Groningen heeft 50 uur werkstraf gekregen voor een incident in de trein, een paar uur na de verloren wedstrijd tegen AZ in september vorig jaar. Volgens de rechter was Padt onder invloed, beledigde en bedreigde hij de conducteur en deelde hij een klap uit.

De 28-jarige keeper kon geen geldig vervoersbewijs en id-kaart laten zien tijdens zijn treinreis. Daarover ontstond een woordenwisseling, die ontaardde in een handgemeen, waarna Padt werd gearresteerd. Hij moest een nacht in de cel doorbrengen en kreeg een golf van negatieve publiciteit over zich heen. Uit eigen beweging leverde Padt zijn aanvoerdersband in. Hij verloor ook zijn plek bij Oranje.

"Dit is ongelooflijk dom geweest", erkent de Amsterdammer. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.''

Bron: © 2019 ANP