'Gepensioneerde' Van Barneveld in juli op Zwarte Cross

Raymond van Barneveld kondigde donderdag aan per direct zijn dartpijlen aan de wilgen te hangen, maar mikt in juli toch weer op de bullseye. Op de Zwarte Cross neemt Barney het nogmaals op tegen landgenoot Michael van Gerwen, van wie hij donderdagavond ruim verloor.

Van Barneveld en Van Gerwen strijden op donderdag 18 juli om het zogenoemde eerste 'open kampioenschap van de Achterhoek', volgens de organisatie een "heroïsche dartklassieker". De organisatie heeft daarover vrijdagochtend overleg gehad met de manager van voormalig wereldkampioen Barney. Zo'n 13.000 mensen kunnen deze zomer live getuige zijn van de strijd tussen Barney en Mighty Mike.

"Ik ben enorm verheugd om, naast alle bands en muzikanten die op de donderdag al komen, de crème de la crème van de dartsport te mogen ontvangen op de Zwarte Cross", jubelt festivaldirectrice Tante Rikie. "De bezoekers zullen deze heroïsche klassieker kunnen volgen op grote schermen waarmee een echte dartsfeer wordt gecreëerd in de Megatent. Ik ben een enorme liefhebster van de dartsport en vind het dan ook prachtig dat ik het Open Achterhoeks Kampioenschap Darts aan het toch al superdiverse programma mag toevoegen."

Privéproblemen

Van Barneveld kondigde na de pijnlijke nederlaag tegen Van Gerwen per direct te stoppen. "In mijn eigen land worden vernederd, twee keer met 7-1. Ik heb er genoeg van, ik ben moe en op", aldus Barney, die onlangs werd betrapt met zijn nieuwe liefde en in scheiding ligt. "Iedereen weet dat ik privéproblemen heb en ik wilde hier nog een keer alles laten zien."

Barneys manager relativeerde het bericht al snel. Tegen NUsport zei hij te verwachten dat de darter "gewoon doorgaat". "Raymond gaat nu een weekendje weg en dindagochtend ga ik even met hem zitten. Hij staat volgende week vrijdag gewoon weer te spelen."

Bron: © 2019 ANP