Ajax treft Juventus in kwartfinales Champions League

Ajax neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Juventus. De Amsterdammers treffen Cristiano Ronaldo en zijn team op 10 april. De return is een week later.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BvBwnFIgd-5/

De twee clubs ontmoetten elkaar voor het laatst in 2010, bij de laatste 32 in de Europa League. In Amsterdam verloor Ajax toen met 2-1 en in Turijn werd niet gescoord (0-0).

Frenkie de Jong spreekt van een mooie, maar wel zware tegenstander. "Ik had niet echt een favoriete tegenstander", verklapte De Jong. "Maar Spurs was leuk geweest. Dat is een voetballende ploeg met oud-spelers van Ajax. En tegen Manchester United hadden we revanche kunnen nemen voor de nederlaag in de finale van de Europa League. Ik ben wel blij dat het Barcelona niet is geworden", zei hij over zijn toekomstige club. "Vanwege de sentimenten en de kracht van die ploeg. Een finale tegen Barcelona zou natuurlijk wel mooi zijn", grapte de middenvelder.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BvBuLnWBUkl/

De andere kwartfinales zijn Liverpool - FC Porto, Tottenham Hotspur - Manchester City en Manchester United - FC Barcelona. Mocht Ajax ook Juventus verslaan, dan speelt het in de halve finales tegen de winnaar van het Engelse onderonsje tussen Tottenham Hotspur en Manchester City. De finale van de Champions League is op zaterdag 1 juni in het stadion van Atlético Madrid.

Bron: © 2019 ANP