Ajax sleept landstitel binnen na zege bij De Graafschap

Ajax is officieel landskampioen. De ploeg van trainer Erik ten Hag won de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 4-1 en kon na afloop meteen de kampioensschaal in ontvangst nemen. Veel fans op de tribune hadden kartonnen versies van de schaal bij zich.

De Amsterdammers waren al voor de wedstrijd min of meer verzekerd van hun 34e landstitel. Ajax verdedigde in de laatste speelronde een voorsprong van drie doelpunten en veertien doelpunten op PSV, waarmee de club in Doetinchem afscheid nam van een succesvol seizoen.

Lasse Schöne opende de score voor Ajax in de 37e minuut. Youssef El Jebli maakte drie minuten later gelijk. Weer vier minuten later maakte Nicolás Tagliafico het tweede doelpunt voor Ajax. In de tweede helft tekende Dusan Tadic met zijn 27e en 28e competitietreffer ook nog voor de 3-1 en 4-1. Zo werd de Serviër samen met PSV'er Luuk de Jong topscorer van de eredivisie.

Trainer Erik ten Hag en zijn spelers worden donderdagmiddag vanaf 16.00 uur op het Museumplein in Amsterdam gehuldigd. De Graafschap is als zeventiende geëindigd. De club moet degradatie in de play-offs zien te voorkomen. SC Cambuur is de eerste tegenstander van De Graafschap.

Bron: © 2019 ANP