Fitnessgoeroe Arie Boomsma neemt het op voor plussize sporters

Arie Boomsma is verontwaardigd over de reacties op de nieuwe plussizepaspoppen van Nike. Tegenstanders van de paspoppen vinden dat Nike een ongezond gewicht promoot, maar in een lang bericht op Instagram wijst de presentator en sportschooleigenaar ze flink terecht.

"Je hoort veel toetsenbordtijgers brullen dat een beetje overgewicht best mag, maar dat Nike overdrijft. Daarmee bepalen ze voor anderen tot welk formaat je jezelf nog in een sportlegging mag hijsen. Dat kan niet", schrijft Arie en zegt het zelf weinig meer inspirerend te vinden dan iemand met stevig overgewicht die de stap naar de sportschool zet. "Een sportschool is voor sommigen een intimiderende arena. Het is fantastisch dat iemand het belang van beweging inziet. Postuur, overgewicht of welke andere factor dan ook mag daar ooit iets aan afdoen."

Eerder kwam Olcay Gulsen onder vuur te liggen omdat ze in RTL Boulevard zei te schrikken van de omvang van de pop, volgens haar maatje 48-50. Volgens haar is het vrij onwaarschijnlijk dat een vrouw met zo'n omvang fit genoeg is om te gaan sporten. Ook Caroline Tensen kreeg kritiek toen zij zich afvroeg of mensen met een maatje meer wel in strakke sportkleding willen sporten.

Arie zegt op Insta het interessant te vinden om het gebrek aan inlevingsvermogen te zien bij mensen en vindt dat iedereen die niet weet hoe het is om iets te zwaar te zijn, zich niet met het debat moet bemoeien.

Bron: © 2019 ANP