Máxima op bezoek bij koningin Raina van Jordanië

Koningin Máxima brengt deze week een bezoek aan Jordanië, voornamelijk voor haar functie bij de Verenigde Naties. Alleen zal ze komende nacht waarschijnlijk moeilijk in slaap komen. Een dag met een half dozijn ontmoetingen in en rond Amman betekende maandag evenveel kopjes sterke Arabische koffie.

"Ik heb er geloof ik wel acht gehad", zei Máxima toen de gastvrouw in een guesthouse in het Jordaanse Salt haar nog een koffie wilde inschenken. Arabische gastvrijheid kent een prijs: die van slapeloosheid. Maar wellicht komt dat de koningin ook wel goed uit. De indrukken en ervaringen die ze in haar rol als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties heeft opgedaan, moeten worden omgezet in advies aan de Jordaanse regering. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat de hele bevolking van Jordanië beter toegang krijgt tot financiële diensten.

Máxima bracht maandag onder andere een bezoekje aan een dameskapsalon, een kledingwinkel en een familie die is gevlucht uit Syrië. Dinsdagavond zit het werkbezoek er weer op.

Bron: © 2019 ANP