Roxeanne en André bezoeken allebei Edison Awards

Gisteravond werden de Edisons uitgereikt, de oudste muziekprijzen van Nederland. Heel muzikaal bekend Nederland was aanwezig, waaronder André en Roxeanne Hazes. Natuurlijk spreken Jan en Patty je helemaal bij over deze chique avond!

Nielson is de grote winnaar van de Edison Pop-prijzen, de oudste muziekprijs van ons land. De zanger sleepte maandagavond twee Edison's in de wacht tijdens de uitreiking in de Gashouder in Amsterdam.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=L__V3s-wQuY

De zanger kreeg er eentje in de categorie Nederlandstalig voor zijn album Diamant en een in de categorie Song voor het liedje IJskoud. Ilse DeLange ging naar huis met de oeuvreprijs, omdat ze volgens de jury in de afgelopen twintig jaar een "ijzersterk en samenhangend oeuvre heeft opgebouwd dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat''.

Andere winnaars waren Douwe Bob, die een Edison in de wacht sleepte in de categorie Pop en DeWolff die een prijs kreeg voor beste rockact. Zangeres Davina Michelle won de Edison voor beste nieuwkomer van 2018 en Wende Snijders werd beloond voor beste album met Mens.

Verder streek Frenna met de eer in de categorie Hiphop en riep de jury San Holo uit tot winnaar in de categorie Dance. MY BABY eindigde op de eerste plek bij Alternative en André Hazes kreeg een Edison voor zijn album in de categorie Hollands. Zwart Licht, ft. Ray Fuego en regisseur Daniël Adjei maakten volgens de jury de beste videoclip.

Bron: © 2019 ANP