Yvon Jaspers: 'Ik voelde me alsof ik in een oorlogsgebied zat'

Yvon Jaspers voelde zich 'verrekte alleen' toen er een onderzoek werd ingesteld naar haar functie bij ForFarmers, het grootste veevoerbedrijf van Europa. Dat zei ze maandagavond in het tv-programma Pauw.

"Ik kon alleen maar huilen. Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint, en iedereen gelooft dat zomaar", aldus Jaspers over het onderzoek, waaruit inmiddels is gebleken dat de Boer Zoekt Vrouw-presentatrice niets te verwijten valt. Wel had KRO-NCRV zorgvuldiger moeten zijn in het beoordelen van haar schnabbels, luidde het oordeel.

Tijdens het onderzoek voelde Jaspers zich alsof ze 'in een oorlogsgebied zat'. "Elke dag kon er van alles over mij verzonnen worden." KRO-NCRV heeft haar in die periode maar weinig gesteund. De enige mensen die er volgens Jaspers voor haar waren, waren de boeren zelf. "Ze omhelsden mij en zeiden: nu zijn we er voor jou. Nu snap je beter dan wie dan ook hoe wij ons altijd voelen. Nu hoor je bij ons."

Jaspers wilde niet ingaan op de vraag of de omroep het over ontslag heeft gehad tijdens het onderzoek. "Al hadden ze het gewild, ik ben in vaste dienst", aldus de presentatrice, die overigens nog steeds een contract heeft bij ForFarmers. Voor dit bedrijf promoot zij het boerenleven, iets dat zij ook in het programma Onze Boerderij doet.

Bron: © 2019 ANP