Wie gaat er naar huis met de meeste Grammy's?

De muziekwereld maakt zich klaar voor de Grammy Awards. De belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen worden zondagavond voor de 61e keer uitgereikt in Los Angeles. De presentatie van de awardshow is in handen van Alicia Keys.

Kendrick Lamar maakt de meeste kans op een beeldje. De rapper, die in 2016 ook al de meeste prijzen binnen wist te slepen, is maar liefst acht keer genomineerd. Drake volgt hem op de voet met zeven nominaties. Childish Gambino kan vier keer als winnaar uit de bus komen. Alle drie hebben ze geweigerd om op te treden tijdens de prestigieuze muziekprijzen. Of de mannen wel bij de uitreiking aanwezig zijn, is niet duidelijk.

Ook Ariana Grande heeft haar optreden geannuleerd. Ze zou ruzie hebben gekregen met de organisatie over de nummers die ze mag zingen. Zelf wilde ze haar nieuwe single 7 Rings naar het podium brengen, maar daar stak de organisatie een stokje voor. Grande is twee keer genomineerd voor een Grammy: ze maakt kans in de categorie Best Pop Vocal Performance voor 'God Is a Woman' en in de categorie Best Pop Vocal Album voor haar album 'Sweetener'.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=kHLHSlExFis

Er zijn echter genoeg andere artiesten die wel optreden tijdens de ceremonie. Zo zijn onder meer Dolly Parton, Diana Ross, Shawn Mendes en Lady Gaga te zien.

Bron: © 2019 ANP