Van der Vorst definitief tv-baas RTL, stopt met presentatiewerk

Na dagen van speculaties is de kogel door de kerk: Peter van der Vorst wordt inderdaad directeur bij RTL. Per 1 maart wordt hij eindverantwoordelijke voor alle vormen van content op de zenders en digitale consumentenplatformen van RTL, zoals RTL XL en Videoland. Dat betekent dat hij op termijn stopt met zijn presentatiewerk, zo maakte RTL maandag bekend.

"Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en onlineplatformen", zegt Peter. "Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker.”

Peter, die al 25 jaar voor RTL werkt, heeft naast zijn presentatiewerk een eigen productiebedrijf, Vorst Media. Hij richtte dat in 2009 op en heeft afgelopen jaren diverse programma's ontwikkeld, onder meer Van der Vorst Ziet Sterren en Verslaafd. Per 1 januari 2020 gaat hij fulltime aan de slag als directeur. In de tussentijd bouwt hij zijn andere werkzaamheden langzaam af. Peter is dus nog tot het einde van 2019 te zien bij onder meer RTL Boulevard.

Peter bevestigde vorige week woensdag al dat hij in gesprek was met RTL. Hij neemt een deel van de werkzaamheden van Erland Galjaard over. Die stopte vorig jaar na 21 jaar bij RTL. Hij was er sinds 2007 programmadirecteur. Per 1 februari is Galjaard in dienst bij Talpa als strategisch adviseur.

Bron: © 2019 ANP