Bron: Instagram @lilkleine

TakeMeBackTuesday: Van Amsterdams boefje naar mega popartiest

Deze meeste sterren zijn als kind vooral schattig en om op te eten maar deze grofgebekte, Amsterdamse jongen maakte al snel korte metten met alles en iedereen! Al een idee over wie wij het hebben? Volgens mij is het inmiddels geen raadsel meer…

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/7NKkfXmV_eI?start=16

We hebben het natuurlijk over Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine. Jorik werd geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam en groeide op in de Jordaan. Op 7-jarige leeftijd begon het ventje al zijn eerste raps te schrijven. Dit alles bleef niet onopgemerkt! Op zijn twaalfde kreeg hij een contract aangeboden bij het platenlabel van Lange Frans. Toen al wist Jorik al precies wat hij wilde, zie hier!

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/iIFNy0Vewnc?start=10

Hier oogde Jorik vooral nog ondeugend en bijdehand maar van dat schattige imago wilde hij snel af. In 2012 bracht Jorik zijn eerste EP ‘Tuig van de Richel’ uit. In het gelijknamige nummer liet hij er geen gras over groeien en maakte keihard duidelijk wie hij was en waar hij voor stond. Roken, drinken, vechten, stelen, het kon deze meneer allemaal geen ene piep schelen!

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/RECMj5TK7XQ?start=19

Voor zijn eerste officiële single koos hij voor een radiovriendelijkere sound. Moeders houd je doch… Nee, wacht! Dochters houd je MOEDER binnen! Want in deze single is Kleine ‘Verliefd op je moeder’!

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/p_oXN5Zl8ss

Zijn echte doorbraak bij het grote publiek kwam in 2015 met het nummer Drank & Drugs. Dit nummer steeg naar ongekende hoogtes voor Lil Kleine. Wekenlang stond het op nummer 1, de videoclip kreeg miljoenen views en er werd zelf een Duitse versie gemaakt! Echter was niet iedereen blij met het nummer. Ouders deden hun beklag over de expliciete teksten en de SGP kwam met kamervragen.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/_swivbEsD50

Nu jaren later gaat Lil’ Kleine nog steeds als een trein en kun je hem 11 mei bewonderen in de Ziggo Dome of als coach in het nieuwe seizoen van ‘The Voice’.