Sylvie Meis schikt met Pro7 in zaak-Sabia en wacht op excuses

Sylvie Meis heeft een schikking getroffen met de Duitse tv-zender Pro7 na uitspraken van Sabia Engizek in het realityprogramma Global Gladiators. De voormalige beste vriendin van Sylvie zei in de serie dat "sommige mensen zover gaan dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden." Hiermee zou Sabia gedoeld hebben op Sylvie, die in 2009 borstkanker had.

Meis laat via Instagram weten dat haar rechtszaak verder niet meer doorgaat nu er is geschikt. "Pro7 en ik zijn blij dat we er samen in zijn geslaagd om een ​​geschil over de inhoud van het programma Global Gladiators in onderling overleg voor alle betrokkenen te beslechten." Sylvie zegt dat de schikking ten gunste komt van een stichting die zich inzet voor leukemiepatiënten. "Pro7 ondersteunt graag hun werk met een gift." De hoogte van het bedrag is niet bekend.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BuDX2efFNcb/

Sylvie vindt het wel jammer dat Sabia, de ex-vrouw van voetballer Khalid Boulahrouz, haar excuses nog steeds niet heeft aangeboden. "Ik zou het gepast hebben gevonden als mevrouw Boulahrouz zich bij mij had verontschuldigd. Maar aangezien ze al een onthoudingsverklaring heeft gegeven heb ik er vertrouwen in dat ze niet opnieuw krantenkoppen zal halen met dit voor mij pijnlijke onderwerp."

Bron: © 2019 ANP