Sterren reageren verbijsterd op extreme anti-abortuswet Alabama

In de Amerikaanse staat Alabama is een wet aangenomen die bijna alle abortussen verbiedt, zelfs na verkrachting of incest. Sterren laten dat niet zomaar aan zich voorbijgaan en uiten hun verontwaardiging op social media.

Zo is Alyssa Milano, die eerder opriep tot een seksstaking tegen de anti-abortuswet in de staat Georgia, verbluft over het feit dat alle 22 senatoren die voor de wet hebben gestemd, allemaal mannen zijn. "Niet één baarmoeder. NIET ÉÉN BAARMOEDER", twitterde ze. In totaal bogen zich 33 senatoren over de wet waarbij vrouwen alleen de zwangerschap mogen afbreken als hun gezondheid in het geding is.

"Deze senators voeren een oorlog tegen vrouwen en hun recht om zelf beslissingen te maken over het wel of niet voortplanten. Dit is verschrikkelijk", twitterde John Legend. Avengers-acteur Chris Evans benadrukt hoe belangrijk het is dat mensen stemmen. "Het is absoluut ongelofelijk."

Janelle Monáe kan zich niet voorstellen dat het nieuws echt waar is. "Dit is echt en vindt plaats in de Verenigde Staten."

Bron: © 2019 ANP