Sophie Turner deed 'voor de grap' auditie voor GoT

Hoewel het haar professionele acteerdebuut betekende, deed Sophie Turner aanvankelijk voor de lol auditie voor de hitserie Game of Thrones. De actrice, die samen met een aantal vrienden auditeerde, zag het vooral als geintje en had nooit verwacht daadwerkelijk teruggebeld te worden om de rol van Sansa Stark op zich te nemen.

"We dachten dat het wel leuk was om te doen, gewoon als grap", onthult de 23-jarige Sophie in een interview met Vogue. "En toen werd ik toch teruggebeld." Omdat ze niet had verwacht ook maar enige kans te maken, hield ze tegenover haar ouders haar mond. "Ik vertelde mijn ouders niet dat ik auditie had gedaan voor Game of Thrones, ze kwamen er toevallig achter. Al mijn vrienden deden mee." Toen haar moeder vervolgens hoorde dat Turner was geselecteerd, "raakte ze in paniek". "Ze belde mijn vader en zei: ik weet niet of we dit aankunnen. Maar hij reageerde met: hou op, dit is wat ze haar hele leven al wil. Je moet het haar laten proberen."

In mei viel na ruim acht jaar het doek voor de serie Game of Thrones. Het was een van de duurste series uit de televisiegeschiedenis.

Bron: © 2019 ANP