Silvia van Barneveld: 'Ik heb drie jaar terug in een afkickkliniek gezeten.'

Silvia van Barneveld doet een heftige bekentenis. In de nieuwe Story vertelt ze dat ze in een afkickkliniek heeft gezeten. Silvia greep naar de fles, omdat Raymond vreemdging.

“Ik heb drie jaar terug in een afkickkliniek gezeten. Een maand lang. Dat was om van de drank af te komen. Dat is gelukt. Ik drink nu niet meer”, zegt ze in Story.

Hoewel ze nu geen druppel meer drinkt, gaat het niet goed met haar. Eerder deze week schreef ze in een uitgebreide post op Facebook dat ze het zwaar heeft. Vorig jaar zomer werd ze thuis bruut overvallen en ze raakte daarbij ook gewond. En vorige week werd bekend dat zij en Raymond uit elkaar zijn en gaan scheiden.

Embedded content: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2252460544815924&set=a.361373310591333&type=3&theater

Raymond is inmiddels al weer gelukkig in de liefde met de zeventien jaar jongere Britse Julia Evans. Zij werden in een hotellobby zoenend gespot en die beelden werden online gezet door The Sun. “Dat zag ik op het nieuws – zoals iedereen. Dat is jammer. Heel erg jammer. Ik had het liever van hemzelf gehoord. Je kunt allemaal verliefd worden. Het is wat het is.”

De twee spreken elkaar nog wel. “We hebben normaal contact. Als we iets van elkaar moeten weten, hebben we contact. En daarbij: we hebben ook kinderen en kleinkinderen. Dus we zullen altijd verbonden blijven. Het zou raar zijn wanneer we nu geen contact meer hebben. Ik ben heel ouderwets opgevoed en ik vind dat alles netjes moet gaan tussen een vader en moeder – wat er ook is gebeurd en hoe verdrietig het ook is. Dat is wie ik ben. Ook al heb ik zo veel verdriet, ik blijf dezelfde vrouw. Dit soort dingen komen in de beste families voor. Alleen word ik extra gestraft, omdat onze scheiding in de media is verschenen.”