Portugese zanger is slechts geklede songfestivaldeelnemer

Portugal strandde in de halve finales van het Eurovisiesongfestival, maar blijft toch niet met lege handen achter. Zanger Conan Osíris heeft de Barbara Dex Award, de prijs voor slechts geklede deelnemer, in de wacht gesleept met zijn smaragdgroene outfit en plastic plakbaard.

De Barbara Dex Award, een initiatief van Songfestival.be, is Portugal niet onbekend. In 2006 kwam de groep Nonstop als winnaar uit de bus.

Ook de outfits van de Cypriotische en Wit-Russische songfestivaldeelnemers vielen niet in de smaak. Tamta uit Cyprus eindigde op de tweede plaats, ZENA uit Wit-Rusland werd derde. België werd vierde met Eliot en Tamara Todevska uit Noord-Macedonië vijfde.

De Barbara Dex Award wordt sinds 1997 uitgereikt en is vernoemd naar de zangeres die in 1993 namens België meedeed. Ze viel toen vooral op dankzij haar zelfontworpen jurk. Nederland mocht de prijs in 2015 in ontvangst nemen. Trijntje Oosterhuis verruilde toen haar beroemde scheurjurk op het laatste moment in voor een broekpak dat ook wel werd vergeleken met een hobbezak.

Bron: © 2019 ANP