Ook Roel van Velzen in bed met John en Yoko

Ook Roel van Velzen zingt tijdens de herdenking van de Bed-In for Peace van John Lennon en Yoko Ono, dit jaar precies 50 jaar geleden. De zanger voegt zich bij het programma op 3 april in Het Concertgebouw in Amsterdam, maakte de organisatie vrijdag bekend.

Eerder werd al onthuld dat onder anderen Maaike Ouboter, Marike Jager, Bertolf en Yorick van Norden een muzikale ode brengen aan het beroemde koppel. Speciale gast is Mark Lewisohn, die wordt gezien als een van de grootste Beatles-kenners. Ook zijn er andere gasten bij het concert aanwezig die er destijds ook bij waren in het Amsterdamse Hilton Hotel. Zij kijken terug op dit bijzondere moment in de muziekgeschiedenis.

De destijds pasgetrouwde John en Yoko sloten zich in maart 1969 een week lang op in het hotel om een statement te maken voor wereldvrede. Journalisten van over de hele wereld kwamen naar kamer 702 om de twee te interviewen. In Amsterdam wordt de actie ook herdacht in het Hilton zelf, waar van 22 tot en met 31 maart een fototentoonstelling te zien is. Ook worden er verschillende evenementen georganiseerd.

Bron: © 2019 ANP