Ongelovige cast The Passion wil 'menselijke' Jezus laten zien

De cast van The Passion geeft het spektakel ook dit jaar weer een persoonlijk tintje, maar dat wordt nog best een uitdaging: de acteurs geloven namelijk niet. Volgens hoofdrolspeler Edwin Jonker, die Jezus speelt, zal hij de twijfels over zijn eigen geloof ook laten zien. "Zodat mensen zich erin kunnen herkennen", zegt hij tegen het ANP.

Ook Lucas Hamming, die verrader Judas speelt, geeft een eigen draai aan zijn rol. De zanger brengt zijn personage met een vleugje rock. "Niet dat Judas dit jaar met een gitaar op het podium staat maar hij heeft wel een grote bos krullen. Het geluid neem ik ook mee in de liedjes natuurlijk", zegt de zanger. "Ik ben niet echt een verrader, daardoor is het juist leuk om te doen. En dan ook meteen om Jezus Christus te verraden, ik denk dat dat maar een keer in mijn leven voorkomt."

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=_AyuZd_MfAU

Voor regisseur David Grifhorst, die het spektakel dit jaar voor de negende keer regisseert, is het met telkens een andere cast en een andere locatie niet al te moeilijk om er weer een andere draai aan te geven. Dordrecht is dit jaar het toneel en dat is in vergelijking met de Amsterdamse Bijlmer totaal andere koek. "Vorig jaar was het rauw, was het een beetje hiphop: de grote hoofdstad", legt David uit. "Nu zitten we in een heel symbolisch historisch bolwerk dat heel veel geschiedenis kent."

The Passion wordt op 18 april live uitgezonden op NPO 1. Martijn Krabbé is de verteller van het paasverhaal.

Bron: © 2019 ANP