Nog geen taart bij AVROTROS na kijkcijfersucces Luizenmoeder

De champagne is nog niet ontkurkt en er is ook nog geen taart maar AVROTROS is wel ontzettend blij met het succes van De Luizenmoeder. Iedereen is "blij en beduusd" over het nieuwe record, laat een woordvoerder weten. Zondagavond keken net geen vier miljoen mensen naar de eerste aflevering van het tweede seizoen op NPO 3.

"We hadden het wel gehoopt, maar zeker niet verwacht. We zijn benieuwd naar de cijfers van het uitgesteld kijken", zei een woordvoerster. Ook actrice Ilse Warringa, die in de serie een van de hoofdrollen speelt speelt als juf Ank, was "heel blij dat zoveel mensen weer de moeite hebben genomen om te kijken".

Stichting KijkOnderzoek (SKO) sluit zeker niet uit dat uiteindelijk vijf miljoen mensen de eerste aflevering van De Luizenmoeder zullen zien. De stichting verwacht dat zeker nog honderdduizenden mensen de show uitgesteld (on demand) kijken.

Komend weekend worden de cijfers van het uitgesteld kijken bekend. KijkOnderzoek meet dat tot een week na eerste uitzending. "Met dit ongewoon hoge kijkcijfer had de serie vorig jaar in de top-3 van meest bekeken programma's van het jaar gestaan", zegt een woordvoerder van SKO.

Het record van De Luizenmoeder van vorig jaar staat op 4,7 miljoen kijkers voor lineair en uitgesteld kijken bij elkaar opgeteld. Het record voor lineair kijken vorig seizoen stond op 3,5 miljoen.

Bron: © 2019 ANP