Nick Schilder staat versteld van zenuwen om concerten

Nick & Simon hebben al heel wat grote concerten gegeven, maar toch is het duo gespannen voor de twee uitverkochte shows die komend weekend op de agenda staan. De zangers staan dan voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam. "Ik sta ervan versteld hoe nerveus ik ben", geeft Nick toe aan BuzzE.

De twee hebben het zichzelf ook niet makkelijk gemaakt. Speciaal voor de shows staken de Volendammers een aantal nummers in een nieuw jasje. Ook de vele gastartiesten maakten repeteren noodzakelijk. "Bovendien komt er veel kijken bij zo'n groot podium. Heel veel dingen luisteren nauw, een verkeerde gitaar pakken of je microfoon vergeten wordt lastig als je dertig meter moet overbruggen."

Volgens Nick worden de shows een dwarsdoorsnede van het bekende repertoire met verrassingen in de vorm van gasten en net iets andere liedjes. Een ander intro, andere overgang of andere groove moeten ervoor zorgen dat ook de diehard Nick & Simon-fans iets nieuws te horen krijgen. "Ook de mensen die voor de honderdste keer bij een optreden van ons komen, krijgen een hele nieuwe show te zien. We willen prikkelen, niet enkel live een album staan afdraaien."

Zelf kijkt hij vooral uit naar het "heerlijk goede geluid" van de Ziggo Dome. "In de echt gerenommeerde zalen, zoals bijvoorbeeld ook Paradiso en Ahoy, is het eigenlijk jammer dat je het podium af moet. Daar komt nog bij dat de zaal zo is ingericht dat hoe groot het ook is, je iedereen ziet zitten. Het publiek is heel dichtbij, het is eigenlijk een groot theater."

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BwL4qCDnVwp/

Bron: © 2019 ANP