Na De Prooi komt ook De Dirigent naar Chinese bioscopen

De Nederlandse film De Dirigent van regisseur Maria Peters is verkocht aan China, het land waar onlangs ook De Prooi van Dick Maas een hit was. Naast China hebben ook de landen Taiwan en Zuid-Korea de film aangekocht en eerder werd er al een deal met Japanse bioscopen gesloten.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren twintig was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie-orkesten dirigeerde.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=ALbAANgL7gE

De titelrol wordt gespeeld door Christanne de Bruijn. Daarnaast zijn onder meer Raymond Thiry, Annet Malherbe en Gijs Scholten van Aschat in de film te zien. De Dirigent draait al 24 weken onafgebroken in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels al meer dan 140.000 bezoekers getrokken.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=xR7BIp_u4AA

Vorige week besteede 6 Inside ook aandacht aan het succes van De Prooi in de Chinese bioscopen. De thriller van regisseur Dick Maas eindigde onlangs op de zesde plek van best bezochte films. Volgens Ent Group, dat de box office in China meet, trok Prooi in drie dagen ruim 1,1 miljoen Chinezen naar de bioscoop. De film haalde daarmee zo'n 4,4 miljoen euro op.

Bron: © 2019 ANP