Juf Ank, directeur Anton en moeder Hannah zijn terug!

Het tweede seizoen van de populaire serie De Luizenmoeder staat op het punt van beginnen. Vanaf zondagavond zijn de belevenissen van Juf Ank (Ilse Warringa), schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) en moeder Hannah (Jennifer Hoffman) op basisschool De Klimop weer te zien.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=KstCyu_Z-Ig

In de nieuwe reeks maken we kennis met een stel nieuwe ouders: Amir en Esma, wier zoontje Ahmed op de school komt. De ouders worden gespeeld door Walid Benmbarek en Dunya Khayame. Verder keren alle vertrouwde gezichten, zoals Hannah (Jennifer Hoffman), directeur Anton (Diederik Ebbinge), Volkert (Henry van Loon) en juf Ank (Ilse Warringa), terug. Hannah is in de nieuwe serie benoemd tot klassenmoeder en juf Ank is met haar leerlingen overgegaan naar groep 4. Verder treedt er een nieuw veiligheidsbeleid in werking, ontstaat er commotie over het kerst- en paasfeest en neemt juf Helma afscheid.

De belevenissen op de basisschool bleken vorig jaar een kijkcijferkanon. Sommige afleveringen van de hitserie trokken, inclusief online terugkijken, bijna 5 miljoen kijkers. De serie won diverse prijzen, waaronder een Zilveren Nipkowschijf, een Zilveren Televisie-ster en een Gouden Kalf voor beste actrice.

De AVROTROS-serie is te zien om 20.25 uur op NPO 3.

Bron: © 2019 ANP