Jan Versteegh brengt nieuw boek uit over vechten voor eigen geluk

Jan Versteegh kan zijn geluk niet op. Zijn eerste boek, Gelukkig worden doe je zo, is vrijdag verschenen. "Zo blij en trots! Ik heb een boek geschreven!!!", schrijft Jan op Instagram. "Vaak dacht ik dat het nooit af zou komen, en nu is het er. Voor iedereen met een droom. Ga er voor."

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BvBu81YgfL5/

Zelf weet hij hoe belangrijk het is om je dromen na te jagen. Hij verruilde zijn baan als leraar voor "een onzeker contractje voor dertig dagen bij omroep PowNed". "Nu zeggen mensen vaak: 'Jij hebt makkelijk praten. Je doet wat je leuk vindt, verdient een goede boterham. Natuurlijk ben je gelukkig'", vertelt Jan in het AD. "Maar hallo, ik heb er wel voor gevochten. Met mijn boek wil ik mensen aanmoedigen die stap te zetten naar het waarmaken van hun grote droom."

Geld is voor Jan niet het belangrijkste in het leven. "Ik ben geen big spender. Mijn huis staat vol Ikea-meubelen. Ik ga graag uit eten, maar als dat niet meer kan, word ik niet ongelukkig." De 33-jarige presentator interviewde voormalig bankier en hoteleigenaar Nick Reid. "Die heeft geld als water, maar weet niet wat hij met zijn leven aan moet. Dat is veel erger."

Ook de tegenvallende kijkcijfers van zijn nieuwe programma 6 Inside hebben geen invloed op zijn geluksgevoel. "Hoe anderen mijn werk ontvangen, blijkt mijn geluk gelukkig niet te beïnvloeden." Hij vervolgt: "Ik heb mijn dochtertje van 1,5 net het woord 'eekhoorn' geleerd. Als zoiets lukt, kan ik geëmotioneerd raken: daar gaat het dus allemaal om."

Bron: © 2019 ANP