Herman Brusselmans doet grof voor bühne maar is stiekem 'loner'

Herman Brusselmans is thuis een heel ander mens dan op tv, waar hij schuttingtaal bezigt en de ene na de andere BN'er beledigt. Zo noemde hij Freek Vonk onlangs nog een 'dierenmisbruiker' en Anouk een 'blonde del die weigert de pil te slikken', maar volgens de Vlaamse schrijver zelf moeten we hem niet al te serieus nemen.

"Het zijn vaak rake woorden, dat ben ik met je eens, maar thuis ben ik echt het tegenovergestelde van hoe mensen mij in de media zien. Dat is niet gek. Als je een moordverhaal schrijft, dan maak je in het echte leven toch ook niet direct mensen van kant?", zegt Brusselmans tegen De Telegraaf.

Volgens hem haalt de schrijver Brusselmans een 'zwart kantje' van zijn persoonlijkheid naar boven, maar als hij niet werkt dan is hij de rust zelve. "Dan kom ik zelden buiten. Het gelukkigst voel ik me als ik thuis ben, alleen met de hond of met mijn vriendin, en languit op de bank kan liggen. Zij zegt me vaak: dan ben je ook het leukst. Moet je aan het werk, dan vind ik je maar een irritante zak."

Bron: © 2019 ANP