Henny Huisman gaat ruzie tussen Hazes en Genee sussen

Televisiecoryfee Henny Huisman gaat de komende drie maanden aan de slag als bemiddelaar voor het radio- en televisieprogramma Veronica Inside. Hij probeert ruzies te sussen.

De eerste ruzie die Huisman gaat proberen op te lossen, is tussen André Hazes en Wilfred Genee. André Hazes zou donderdag te gast zijn in het radioprogramma. Maar omdat Wilfred Genee in het verleden iets gemeens gezegd heeft over André's vertolking van zijn vaders hit Ik leef mijn eigen leven, heeft de zoon van André sr. daarvan afgezien. Huisman rekent erop dat hij de twee kemphanen binnen twee dagen samen aan tafel kan krijgen.

Huisman (67) is door Wilfred Genee benaderd voor zijn nieuwe functie. “Ik heb toch een beetje Sinterklaas-achtig imago”, aldus Huisman. “Het hangt een beetje aan mij dat ik de man ben die alles wel gedaan krijgt.”

Huisman springt ook in de bres als de analisten van het televisieprogramma, Johan Derksen en René van der Grijp, iemand hebben beledigd. Hij erkent dat niet alle “grappen” van Derksen en Van der Gijp zijn smaak zijn. “Maar dat hoeft ook niet.” Als de analisten iemand hebben beledigd, dan springt Huisman bij en gaat met het slachtoffer praten. Vervolgens doet de oud-Soundmixshow-presentator daarvan in de radio- en tv-uitzending verslag en probeert enig begrip voor de gedupeerde partij te kweken. De analisten van Voetbal Inside hebben de afgelopen jaren meerdere malen onder vuur gelegen omdat zij, in de ogen van anderen, homofobe, seksistische en racistische 'grappen' maakten.

Bron: © 2019 ANP