Bron: MAX

Heel Holland Bakt: Volledige paniekmodus bij bakkers

Nog maar één week te gaan totdat het kookpunt is bereikt en de finale van Heel Holland Bakt plaatsvindt. In de halve finale werden de messen vlijmscherp geslepen en zetten de bakkers alles op alles om de finale te bereiken.

Nadat publieksfavoriet Cas vorige week emotioneel afscheid nam, zijn er nog maar vier kandidaten overgebleven: Hanneke, Anna, Maroeska en Nicole. Hanneke begon al lichtelijk met een achterstand aangezien zij nog een fikse kater had door een bruiloft de avond ervoor: “Gisteravond dacht ik nog dat het een goed idee was.” Maar gelukkig is ze nog taaier dan Maroeska’s wintertaart en laat ze zich niet uit het veld slaan.

De halve finale begint met de signatuur-opdracht: het bakken van een notentaart. Een eitje voor de bakkers zou je denken, en dat werd het ook. De opdracht verliep vrijwel geheel vlekkeloos. De stress begon pas bij de technische opdracht. Daarvoor moesten de bakkers een kaartenhuis van koek maken. “Wat een nachtmerrie dit” en “Dit is een hel” was hoe de opdracht werd omschreven. Janny en Robèrt waren dan ook niet heel enthousiast over het eindresultaat.

Gelukkig konden ze het goedmaken bij de laatste opdracht: maak een kunstwerkspektakel. Dat hoef je de bakkers geen twee keer te zeggen. Vooral de taart van Anna viel, letterlijk, goed in de smaak bij de jury. Ze zijn dolenthousiast over haar taart, gebaseerd op de zonnebloemen van Van Gogh. Anna wordt mede hierdoor gekroond tot meesterbakker van de week en gaat door naar de finale. Ook Nicole en Maroeska gaan door, het is Hanneke die helaas teleurstelde. Helaas is zij degene die naar huis moet, en dat is wellicht een nóg grotere bummer dan de kater van die ochtend...

Op Instagram laat Hanneke weten: "Dit was het dan, mijn Heel Holland Bakt avontuur. Ik heb er ontzettend van genoten, en ik ben best trots dat ik het tot de halve finale heb geschopt."

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BtLDfW5hNfn/