Guus Meeuwis zingt en danst met 7500 kinderen in Philips Stadion

Guus Meeuwis trekt woensdag alles uit de kast om 7500 kinderen te laten dansen en zingen op zijn muziek. In het uitverkochte Philips Stadion trapt de zanger zijn jaarlijkse Groots met een zachte G-concertreeks af met een concert speciaal voor kinderen.

Het is voor het eerst dat Guus Meeuwis een junior versie van zijn concert geeft. In een interview met ANP vertelt de zanger dat hij al een paar jaar met het idee rondloopt. “We wilden al heel lang een show doen voor kinderen maar we wisten niet zo goed hoe. Tijdens een inspiratiedag bij de Efteling bedachten we: waarom vragen we de kinderen zelf niet wat ze willen? Zo werken ze bij de Efteling ook.” En zo is het Junior Managementteam in het leven geroepen. Het team, waar Guus’ jongste zoon Jules ook onderdeel van uitmaakt, heeft de laatste maanden regelmatig input gegeven over de invulling van het concert.

Groots Junior is daarmee iets anders dan een normale show. “Kinderen willen graag actief meedoen, ze willen vrij kunnen bewegen en dansen. Ook mochten ze meedenken welke gastartiesten ze graag willen zien. Zo is de keuze gevallen op Nielson en Kraantje Pappie.” De show is ook iets korter dan een reguliere show want “kinderen hebben toch een iets kortere spanningsboog dan volwassenen”.

Guus Meeuwis hoopt dat het niet de eerste en de laatste keer is dat hij een show gaat geven voor kinderen. “Ik krijg er echt een grote glimlach van op mijn gezicht, ik hoop echt op herhaling.”

Bron: © 2019 ANP