Bron: ANP Kippa

Fitte Vrijdag: Patty Brard gelukkig in ‘nieuw’ lichaam!

Fat shaming? Diëten? Healthy smoothies of detoxen? Iedereen kent het wel: iemand die al tijden probeert af te vallen, maar bij wie het maar niet zo wil lukken. Maar tv-persoonlijkheid én diva Patty Brard (63) ging de strijd aan, en met succes!

Vorig jaar heeft Patty Brard een gastric bypass laten uitvoeren. Hierbij wordt de maag definitief verkleind en het spijsverteringskanaal omgelegd. Voor Patty kwam dit gelijk met positieve bijeffecten. Eerder had zij last van een maaghernia en opborrelend maagzuur, en nu kon dit in een keer worden opgelost. Na de maagverkleining viel Patty al snel kilo’s af, waardoor ze zich gelijk lekkerder in haar vel voelde.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BpRGHGwiuD0/

Kilo’s vliegen eraf

Maar volgens Patty begint het daar pas. Gelijk na de operatie moet je namelijk meteen letten op wát je eet en hoe véél je eet. Hierin slaagde ze met vlag en wimpel. Met trots plaats ze dan ook kiekjes op haar Instagram (@pattybrard) om de make-over te laten zien. Met haar ingreep én gezonde eetpatroon heeft ze inmiddels haar kans op obesitas verkleind en haar te hoge bloeddruk verlaagd. Overigens staat Patty ook al maandenlang droog, ze is gestopt met het drinken van alcohol. In een gesprek met Twan Huys noemt ze haar metamorfose ‘shocking’, en dat ze ook wegens gezondheidsredenen wilde afvallen.

“Het verschil is echt shocking!”

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BotlueqCNaw/

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BsdCvLHHSHm/

Vet gelukkig met Diederik Jekel

Helemaal in het teken van haar eigen afvalproces, heeft Patty samen met Diederik Jekel de vierdelige documentaireserie ‘Vet Gelukkig?!’ gemaakt over de maatschappelijke en psychologische kant van het afvallen. Waarom zou je je schamen als je een onsje meer weegt? En waarom word je uitgelachen of buitengesloten als je overgewicht hebt? De serie is terug te zien op NPO3, en anders hebben we altijd nog Patty’s verblijdende kiekjes op Instagram!

Embedded content: https://www.instagram.com/p/BqcX2mYndZG/