Diederik Ebbinge met Luizenmoeder-collega's in satirische show

Hoewel Diederik Ebbinge na twee seizoenen stopt met De Luizenmoeder, hoeft hij twee van zijn collega's niet te missen. Samen met Ilse Warringa en Henry van Loon werkt de acteur en tv-maker aan een nieuwe satirische show voor NPO 3, vertelt hij in een interview met Volkskrant Magazine.

Hoe het programma gaat heten is nog niet helemaal duidelijk, wel dat het in het najaar op televisie komt. "In elk geval wordt het een soort persiflage op al het oeverloze geouwehoer in talkshows, en al die mensen met een mening", zegt Diederik. "Iedereen heeft tegenwoordig overal verstand van; of het nou over Syrië gaat of over Jan Smit."

"In 2013 maakte ik al een eerste pilot, met Ton Kas en Henry van Loon. We zochten er alleen nog een vrouw bij die én kon acteren én schrijven. Dat werd Ilse. En ik hoop dat Sander van de Pavert de filmpjes gaat maken."

In hetzelfde interview maakt Diederik bekend dat hij stopt als directeur Anton in De Luizenmoeder, zo werd vrijdag al bekend. Het tweede seizoen van de populaire serie gaat zondagavond op NPO 3 in première.

Bron: © 2019 ANP