WOW: Titanic de Musical komt naar Nederland

Heb jij Titanic inmiddels al honderd keer op tv gezien, maar blijf je gefascineerd door het meeslepende drama? Dan hebben wij goed nieuws. Je kunt straks met volle vaart naar het theater want de musical Titanic komt voor het eerst in ruim twintig jaar naar Nederland.

Vanaf oktober 2020 is het spektakelstuk te zien in de Nederlandse theaters. René van Kooten heeft de hoofdrol te pakken.

De musical wordt geproduceerd door Hans Cornelissen en Ruud de Graaf. "Het verhaal van Titanic is meeslepend, dramatisch en vol passie," zegt Cornelissen. "Titanic de Musical is een prachtige Broadway-musical en het is fantastisch dat wij voor Nederland de rechten hebben verkregen." Eerder maakten De Graaf en Cornelissen succesmusicals als A Chorus Line, My Fair Lady en Evita. Ook in Evita heeft Van Kooten een hoofdrol.

De musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren. Let op: het verhaal gaat dus niet over Jack & Rose uit de gelijknamige film, maar focust zich puur op het verhaal van de Titanic zelf.

Titanic de Musical ging in 1997 op Broadway in première en werd erg goed ontvangen. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards, waaronder die voor beste musical en een Drama Desk Award. De succesvolle filmversie won maar liefst elf Oscars.

Benieuwd hoe Titanic de Musical eruit zag in het buitenland? Bekijk dan de trailer:

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=959WAijpwjE

Bron: © 2019 ANP