Straalbezopen inbrekers wilden Van Barneveld niet overvallen

Drie mannen die terechtstaan op verdenking van een overval op de Haagse woning van darter Raymond van Barneveld ontkennen dat zij geweld hebben gebruikt. De bedoeling was een inbraak, aldus de drie Amsterdammers. ,,Wij dachten dat er niemand thuis was.''

De overval vond plaats op 16 juni, 's nachts. Van Barneveld was niet thuis, zijn vrouw Silvia wel. Zij overliep de drie mannen, die een dakje hadden geforceerd om binnen te komen. Volgens Silvia van Barneveld is zij geslagen en aan haar haar getrokken. Zij kreeg een voorwerp tegen haar nek gedrukt, waarvan zij dacht dat het een wapen was. Dat is volgens de drie daders niet gebeurd. Bovendien zijn er geen bedreigingen geuit, stellen zij.

De drie verdachten (24, 24 en 25 jaar oud) zeggen dat zij die nacht ,,straalbezopen’’ waren. Toen ze eenmaal binnen waren, ging het alarm in de woning af en zouden zij in paniek zijn geraakt. Verdachte Yassine el H., de enige die nog vastzit, geeft wel toe dat hij Silvia van Barneveld heeft vastgepakt om haar van boven naar beneden te brengen.

De rechtbank in Den Haag behandelt de zaak tegen het trio maandag inhoudelijk. Het Openbaar Ministerie komt met een strafeis.

Bron: © 2019 ANP