12 arrestaties om aanslag op hoofdkantoor De Telegraaf

De politie heeft tijdens een grote actie maandag twaalf mensen opgepakt in verband met de aanslag vorig jaar op het pand van De Telegraaf in Amsterdam. De verdachten zijn tussen de 20 en 27 jaar oud.

"Of de daadwerkelijk aanslagpleger, de man die de Caddy-bestelbus tegen de gevel van het Telegraaf-pand reed, ook bij de arrestanten zit, kon de politie maandagochtend nog niet zeggen'', schrijft De Telegraaf.

Politie en justitie denkt dat de aanslag is uitgevoerd in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Hij zou een reeks onderwereldmoorden op zijn naam hebben staan. De 41-jarige Taghi staat op de internationale opsporingslijst van de politie. Die heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Op meerdere plaatsen werden maandagochtend invallen gedaan, waarbij ook arrestatieteams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) betrokken waren. In woningen, garageboxen en loodsen in Den Haag, Utrecht, Zaandam, Zwanenburg, Houten, Diemen, Lijnden, Nieuwegein en Amstelveen zijn onder meer een auto, gestolen scooters, motoren, gps-trackers en contant geld in beslag genomen.

Op 26 juni reed een bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg. Daarbij ontstond brand. Er raakte niemand gewond.

Telegraaf-journalist Mick van Wely vertelt vanavond in 6 Inside over de huidige ontwikkelingen en de impact van de aanslag op de krant.

Bron: © 2019 ANP