Bond tegen vloeken vreest nieuw seizoen Luizenmoeder

In tegenstelling tot de meeste andere Nederlanders kijkt de Bond tegen vloeken niet echt uit naar het nieuwe seizoen van de succesvolle tv-serie De Luizenmoeder. Er wordt teveel in gevloekt, schrijven ze in een open brief aan AVROTROS.

"In de eerste beelden van seizoen twee van De Luizenmoeder wordt de naam van Jezus namelijk meerdere keren op een vernederende en respectloze toon genoemd. Dit wordt door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren", schrijft de bond.

"Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als de naam van de persoon waar u zielsveel van houdt, degene die u altijd kan vertrouwen, of degene die er altijd voor u is, lacherig en met een sarcastische toon in het openbaar wordt vernederd? Veel christenen zien Jezus als hun redder, bevrijder, hun levensdoel en hun God."

AVROTROS laat weten dat er aan de tweede reeks niks meer kan worden veranderd, omdat die al is opgenomen. De omroep denkt bovendien dat de klagers er anders over zullen denken als het reeds vrijgegeven fragmentje in zijn context wordt gezien. Verder regeren de "wetten van de satire" en wil de omroep geen censuur vooraf.

De bond heeft overigens wel waardering voor De Luizenmoeder: "Het concept is goed en het is een leuke hilarische serie."

Bron: © 2019 ANP