Bron: ANP

BIZAR: Amsterdam heeft minst betaalbare huizen ter wereld

In Nederland is het steeds duurder om in de stad te wonen, met name in Amsterdam. Door een grote instroom van buitenlandse studenten, arbeidsmigranten en statushouders neemt de druk enorm op de huizenmarkt toe. Uit onderzoek blijkt nu dat Amsterdam zelfs Londen is voorbijgestreefd en de minst betaalbare huizen ter wereld heeft.

De uitkomst is geconstateerd in een rapport van het Britse consultancybureau Knight Frank. De afgelopen vijf jaar zijn de huizenprijzen enorm omhoog geschoten en werd wonen in Amsterdam 63,6 procent duurder. De impact hiervan is nog groter omdat het inkomen van Amsterdammers slechts 4,4 procent toenam. Volgens Knight Frank was deze verhouding in geen enkele andere wereldstad zo scheef.

Daarom behoort Amsterdam nu samen met Hong Kong en Los Angeles tot de 'minst betaalbare stad ter wereld'. Daarmee laat de stad ook wereldsteden als New York, Moskou, Parijs, Brussel en Dubai achter zich. Het gaat dus niet alleen over de buitenproportionele stijging van woonlasten, maar bijvoorbeeld ook het aandeel van hun salaris dat Amsterdammers moeten besteden aan huur.

Benieuwd naar de hele lijst? Hier vind je een overzicht:

uf-19-mind-gap-976 (1)

Bron: Knight Frank