'Kunstwerken in Notre-Dame zijn veilig'

Een opluchting voor velen die meeleven met de vreselijke brand in de Notre-Dame in Parijs. Veel kunstwerken in de kathedraal zijn veiliggesteld. De schatkamer van de kathedraal is intact, meldt het Franse tijdschrift Paris Match, op gezag van een priester van de Notre-Dame.

In de schatkamer liggen enkele relikwieën van Christus: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en van de spijkers die zouden zijn gebruikt bij de kruisiging.

De brand die razendsnel om zich heen greep in het dak van de Notre-Dame, gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw, is heel moeilijk te bestrijden, zo meldt een woordvoerder van de beroemde kathedraal aan de krant Le Figaro. Het vuur lijkt te zijn ontstaan in de buurt van steigers die waren geïnstalleerd voor renovatiewerkzaamheden.

"Alles stond razendsnel in brand. Het gebint van het dak dateert aan de ene zijde uit de 13e eeuw en aan de andere uit de 19e. Er zal weinig van overblijven'', aldus André Filot. De brandweer zal proberen de kerk binnen te gaan om te redden wat er te redden valt, maar wil geen manschappen verliezen.

Bron: © 2019 ANP